Продължете към съдържанието
Начало » Какво да правим , когато спукаме гума?

Какво да правим , когато спукаме гума?

Спукана гума

На всеки се е случвало , докато шофира да спука гума.Но какво да направим и как да действаме?
На първо време , веднага след като сте усетили , че сте спукали гума отбийте в страни от пътя .Огледайте причината за спукването и … подменете гумата!

Тук няма да обясняваме как се сменя гума на автомобил.А защо е важно да се смени.
В практиката ни често идват клиенти които твърдят , че са карали малко със спуканата гума , преди да я сменят . Други пък въобще не подменят с резервната , защото изпускала по-малко и нямало проблем.
Разбираемо е защо не ни се занимава със смяната на спуканата гума . Пътуваме си спокойно и комфортно и трябва да излезем , да положим малко физически труд , да се изцапаме. И разбира се времето я ще е дъждовно , киша , сняг или пък дърво и камък ще се пукат от жега . Защо да не покараме с леко спаднала гума до сервиза и там момчетата ще се погрижат . Все пак това им е работата.

Поражения от вътрешната страна на гумата , поради каране с ниско налягане.


Но за съжаление когато я отворим в сервиза , се оказва , че от едно малко пиронче /винтче/ , което по принцип е лесно отстраним проблем , се оказва че ни трябва нова гума . Тъй като от карането с ниско налягане вътрешната страна на гумата се е разкъсала .

Стърготини от гумата вследствие на каране на спукана гума.

Така , че когато усетите че гумата ви е спукана , просто слезте и я сменете . За да нямате след това финансови главоболия . Особено ако скоро сте закупили нови гуми , едно дребно пиронче може да ви коства доста главоболия , ако не смените гумата си.

Разбира се всеки сам си преценява как ще действа в подобна ситуация.Нашият съвет е по-скоро препоръка.
Можем да Ви пожелаем единствено лек път и здрави гуми.