Продължете към съдържанието
Начало » Време ли е да сменя зимните гуми с летни?Ще ме глобят ли ако карам с зимни гуми през лятото?

Време ли е да сменя зимните гуми с летни?Ще ме глобят ли ако карам с зимни гуми през лятото?

Време ли е да сменя зимните гуми с летни?

Това е въпрос който си задават повечето шофьори с затоплянето на времето през пролетта.И докато за през зимните месеци има изискване от законодателя , автомобилите да са със зимни гуми или такива на който грайфера да не е по-малък от 4мм , в периода от 15 ноември до 1 март , то за летните изискавнията не са чак толкова сурови.Достатъчно е да имате 1,6 мм грайфер за да не отнесете глоба след 1 март , без значение дали сте с зимни или летни гуми.

Друг важен фактор е температурата.По правило когато имаме три поредни сутрини с темперетури над 7 градуса е време за смяна на гумите.Когато карате с зимни гуми през топлите дни те се износват много по-бързо.Освен това пролетние дни , както знаем са често дъждовни , а зимните гуми не са проектирани така както летните да отвеждат водата и има опасност от аквапланинг.

В последните дни времето се затопли и според нас е време за смяна на гумите. Като разбира се през студените априлски дни шофьорите трябва да бъдат с повишено внмание.

Защо да сменя зимните гуми с летни сега?
Летните гуми са вече на пазара .
– Има голям асортимент от модели , марки и размери.
– Цените са ниски .Обикновено в средата на сезона цените леко се покачват , а предвид сложната ситуация и инфлацията можем да кажем , че цените ще се повишат.

Ако все още се чудиш къде във Видин да смениш гумите си , може да резервираш час на 0898 509 766 , в Сервиз за гуми BORISOV .
Разбира се с радост ще се погрижим за вашите гуми , а ако няма къде да ги съхранявате , то може да се възползвате от нашия хотел за гуми във Видин.